Sunday, 22 October 2017
Home
 
 
Home
Onze diensten
Onze kracht
Onze werkwijze
Onze expertise
Over Executive Mobility
Vacatures
Laatste nieuws
Contact
Zoek


Internationale mobiliteit van werknemers groeit PDF Afdrukken E-mail
Werknemers worden mobieler en beperken zich steeds minder tot het werken in één land. Dat heeft diverse oorzaken: de grenzen tussen landen vervagen als gevolg van de voortgaande mondialisering; het bedrijfsleven internationaliseert; veel functies binnen het bedrijfsleven worden ingevuld door ‘sleutelfiguren’ met verantwoordelijkheden in meerdere landen. Daarnaast beschouwen veel werknemers (en hun werkgevers) een buitenlands avontuur als een belangrijk, zo niet noodzakelijk onderdeel van hun loopbaan.

Bedrijven zenden werknemers dan ook vaak (tijdelijk) uit naar andere landen. De voordelen van het inzetten van expats zijn evident: de werknemer ziet het vaak als een prettige uitdaging die bijdraagt aan verbreding en verdieping van kennis en ervaring. Zowel werknemers als werkgevers kunnen daarvan later de vruchten plukken. Werkgevers hebben daarnaast vaak ook een korte termijn belang: het vervullen van een vakante functie door de juiste persoon.
 
Het succesvol uitzenden van werknemers vereist een doordacht beleid en adequaat management. Om het buitenlandse verblijf tot een succes te maken, moeten verschillende juridische en fiscale valkuilen worden vermeden. Bovendien vragen tal van praktische aspecten (van verhuizing tot het leren kennen van de cultuur van een nieuw land) adequate aandacht.

De Executive Mobility Group ondersteunt bedrijven in het volledige proces van internationale tewerkstelling, en doet dit op een unieke wijze.

Uw account manager bij de Executive Mobility Group opereert als een verlengstuk van uw eigen interne organisatie, en stuurt zodoende een ‘op maat’ samengesteld netwerk van externe adviseurs aan.

Deze dienstverlening is om meerdere redenen uniek. Twee willen wij alvast noemen.

Ten eerste bieden de adviseurs van Executive Mobility Group een combinatie van hoogwaardige diensten op zowel fiscaal, juridisch als organisatorisch terrein. Door de Executive Mobility Group in de arm te nemen krijgt u de beschikking over het gemak en de kennis van uw eigen, ‘interne’ Expatriation Manager, Relocation Officer en Expatriate Tax Manager, ook al zou de populatie internationaal opererende werknemers in uw bedrijf het in dienst nemen van dergelijke eigen specialisten niet rechtvaardigen.

Ten tweede stelt de flexibiliteit van de Executive Mobility Group ons in staat om per project, per onderdeel of per land met de meest geschikte partners in de markt samen te werken. Samenwerken met de Executive Mobility Group betekent derhalve de voordelen van werken met ervaren organisaties, zonder de belangrijkste nadelen van deze organisaties: gedwongen winkelnering en een niet optimale kostenstructuur.